رد المهندس كامل الوزير، نائب رئيس الوزراء وزير النقل والصناعة، على الهجوم على وزارة النقل بسبب حجم الميزانية والأموال المخصصة لها.
تصريحات كامل الوزير
وقال "الوزير" خلال تصريحات له: "ناس بتقولك النقل أخد كل فلوس الدولة، النقل اترصد له 2 تريليون جنيه مش كلهم على الطرق، عندنا هيئة الأنفاق، القطر السريع وغيرها بتتصرف عليه الأموال دي".
وتابع: "أنا جاي من تركيا وصرفوا 300 مليار دولار على الطرق فقط، احنا صرفنا على الطرق كلها 225 مليار جنيه من الـ 2 تريليون.. اللي خد الكمية الأساسية هي السكة الحديد ومترو الأنفاق باللإضافة إلى الموانئ التي تضيف دخلا كبير للبلد وبالدولار".
فلوس الكارتات بتروح فين؟.. كامل الوزير يجيب بعد مصرع 18 فتاة على الإقليمي
وقال "الوزير": "الرئيس السيسي وجه بوضع خطة زمنية واضحة ومضغوطة لتطوير الطريق الإقليمي بأكمله، ومحتاجين مش أقل من 50 مليار جنيه عشان نطور الطريق ده".
وأضاف خلال تصريحات له: "الناس اللي بتقول فلوس الكارتات بتتصرف فين.. احنا عندنا فلوس جاية من الكارتات اللي بتتحصل على الطريق.. أي حد إعلامي بيهاجمنا يجيب استشاري من عنده على حسابنا ويحسب الطريق ده هيكلف قد ايه والـ 50 مليار هييجوا منين.. وأنا سعيد بالهجوم عشان بيدينا فرصة نشرح لأهالينا ونعرفهم.